• Sabtu, 10 Desember 2022

Naskah MC Atau Pembawa Acara Agenda Tahlilan dan Yasinan (Bahasa Jawa)

- Kamis, 10 November 2022 | 17:35 WIB
Teks MC untuk agenda Tahlilan dan Yasinan menggunakan bahasa Jawa disertai doa (Jarmpoluk/pixabay)
Teks MC untuk agenda Tahlilan dan Yasinan menggunakan bahasa Jawa disertai doa (Jarmpoluk/pixabay)

ISLAMADANIA.COM - Iki minangka tuladha naskah Moderator of Ceremony (MC) basa Jawa kang trep banget kanggo adicara Tahlilan lan Yasinan.

MC basa Jawa minangka pembawa acara iki ngontrol saben agenda sing dianakake kalebu acara Tahlilan lan Yasinan.

Tahlilan lan Yasinan asring dianakake ing masyarakat, biasane ditindakake kanggo ngaturake doa marang wong sing wis seda lan ngarep-arep ridha Allah SWT.

Peran pembawa acara utawa MC ing basa Jawa wigati banget ing adicara Tahlilan lan Yasinan, saengga adicara sajrone adicara kasebut tumata lan tumata.

Wonten ing ngandhap menika andharan naskah MC utawi pembawa acara basa Jawa wonten ing Tahlilan saha adicara Yasinan Yasinan kirim doa dhumateng arwah almarhum.

Baca Juga: Profil Pondok Pesantren Al Fathaniyah Tengkele, Kota Serang Banten

السّلام عليكم ورحمة اللّه وبركاته

بسم اللّه، الحمدللّه

الحمدُللّه ربِّ العالمينَ وبه نستعِين على امُور الدنيا والدّين. والصّلاةُ والسّلامُ على سيِّدنَا ومولنا وشفعِينا وحبيبِنا محمَّد رسُول اللّه وعلى اله وصحبِه، ومَن تبعَ سُنّتَه وجمَعته مِن يومِنا هذا الى يومِ النّهضة.

الحمدُللّه الّذِي نزَّل الفُرقان على عبدِه ليكُون للعالمِين نذِيرا. وأتاهُ اللّه المُلك والحِكمة وعلّمَه ممّا يشاءُ. ومَن يُؤت الحِكمة فقَد أُوتي خيرًا كثِيرًا.

Halaman:

Editor: Taufik Hidayat at-Tanari

Sumber: Berbagai Sumber

Tags

Artikel Terkait

Terkini

Tingkatkan Kesehatan Mata dengan 5 Cara Alami dan Aman

Sabtu, 10 Desember 2022 | 06:05 WIB
X